اشپزی جذاب وهیجان انگیز


ماهنامهٔ هنر آشپزی جدید عنوان مجله‌ای است که به هنر آشپزی می‌پردازد. به گفتهٔ وب‌گاه این نشریه، ماهنامهٔ هنر آشپزی نخستین ماهنامهٔ تخصصی آشپزی و شیرینی پزی در ایران است

مجوز مجله هنر آشپزی در سوم آبان ۱۳۸۲ خورشیدی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد صادر شده‌است. نخستین شماره این نشریه در شهریور ۱۳۸۳ منتشر شد. از آن پس هر ماه غیر از فروردین ۱۳۸۴ هر ماه یک شماره از آن منتشر شده‌است.

نخستین سردبیر این نشریه مطهره سیاح بود. پس از آن رزینا شمس برای چندین سال سردبیر آن بوده‌است. در حال حاضر زیر نظر شورای سردبیری اداره می‌شود. مدیر عامل این نشریه ناصر زحمتکش و مدیر مسئول آن محمدولی مفیدی هستند.

از تعداد بسیار زیادی از آشپزها و قنادهای سرشناس ایران در این نشریه مطالب آموزشی درج شده‌است. به تعبیری این نشریه نخستین نشریه آشپزی و قنادی ایران می‌باشد. تاکنون بیش از ۵۰۰۰ مقاله آموزشی در آن منتشر شده‌است. ضمنا این نشریه دارای تالار گفتگوی اینترنتی می‌باشد.

تاریخچه

در تاریخ افسانه‌ای ایران آمده‌است که پختن غذا و خوردنی از دوران پادشاهی ضحاک آغاز شد. پیش از آن دیوها به این هنر آشنایی داشتند و انواع آش‌ها و اباهای خوش و خوردنی‌های لذیذ را می‌پختند. از میان نوشته‌هایی که از زبان پهلوی در دست است در رساله دلکش خسرو کواتان و ریتک (خسرو و ریدگ) نکاتی دربارهٔ خورش‌ها و خوردنی‌ها و شیوهٔ بکار بردن و چگونگی آن‌ها در دوره ساسانی به دست می‌آید که در تنظیم تاریخ آشپزی در ایران مآخذ معتبر است. نام بسیاری از طعام‌های ایرانی و اصطلاحات طباخی که معرب کرده شده‌است در کتاب‌های زبان عربی دیده می‌شود. در زبان عربی کتاب‌های چندی در زمینهٔ آشپزی وجود دارد که با پخت‌وپز ایرانیان بی ارتباط نیست چه از حیث اصطلاح و واژه میان این دو دسته شباهت‌هایی دیده می‌شود. این امر احتمالاً به این سبب بوده‌است که در دستگاه‌های دیوانی و اداری خلفای عباسی تعداد زیادی از ایرانیان دخیل بودند و طبعاً آداب و عادات آنان در زندگی اعراب نفوذ کرده، از جمله روش آشپزی ایران در زمان عباسیان مورد توجه قرار گرفته‌است. در زبان فارسی ۴ کتاب مستقل در آشپزی شناخته شده‌است که عبارتند از:


کارنامه در باب طباخی و صنعت آن تألیف حاجی محمدعلی بلورچی بغدادی از عصر شاه اسماعیل

مادةالحیوة از نورالله آشپز شاه عباس

«نسخه شاه جهانی» این کتاب در دوران پادشاهی شاه جهان (۱۰۲۷–۱۰۶۸) از پادشاهان مغولی هند تألیف شده‌است.

«کارنامه» تألیف نادر میرزا نویسندهٔ کتاب تاریخ تبریز است که در عصر قاجار نوشته شده‌است.[۱]

انواع غذاهای ایرانی

همهٔ غذاها بر اساس شاخصه‌هایی همچون نوع مصرف، روش پخت‌وپز، گوناگونی مواد اولیه مورد استفاده یا منطقه‌ای که آن غذا (پزا) رایج و شناخته شده‌است؛ تقسیم‌بندی می‌شوند. از مهم‌ترین غذاهای ایرانی می‌توان به آبگوشت، قورمه سبزی و کباب‌های ایرانی اشاره کرد.


ارتباط آشپزی ایرانی با دیگر شیوه‌های آشپزی

طرز آشپزی ایرانی با شیوهٔ آشپزی کشورهای افغانستان، تاجیکستان، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، عراق و ترکیه همانند است.


ارده عسل، یک صبحانه ایرانی

ارده عسل، یک صبحانه ایرانی

صبحانه ایرانی

صبحانه از جمله غذاهای اصلی در فرهنگ ایرانی است. عدسی، هلیم وکله پاچه از مهم‌ترین غذاهای مخصوص صبحانه می‌باشد که در ایران طرفدار زیادی دارد و در ایام تعطیل مردم ترجیح می‌دهند از آن‌ها استفاده کنند، ترکیب مناسبی از غلات (گندم) و حبوبات (عدس) و همچنین گوشت سفید (موجود در هلیم (هلیم) که معمولاً گوشت بوقلمون است) به اضافه مقادیری روغن خوراکی است. هلیم در فصول سرد بسیار مورد استقبال قرار می‌گیرد. شما غذای مختلفی را می توانید با بادمجان بپزید و  ازخوردن آن در کنار خانواده تان لذت ببرید .مانند کشک با بادمجان و خورشت  بادمجان و.....

برنامه غذایی یکی  از مهم ترین تصمیم های یه خانواده درباره غذای هفتگی آنها است پس بهتره همه افراد خانواده در این تصمیم گیری سهیم باشید و انتخابی داشته باشند .

ناهار لذیذ

طرز تهیه اسپاگتی ایتالیایی" با دو نوع سس پستو و گوجه فرنگی را برای شما خوانندگان عزیز شرح بدیم. قبل از هر چیز به معرفی کلی اسپاگتی می پردازیم. اسپاگتی ریشه ایتالیایی و سیسیلی دارد و یک مدل پاستای نازک و کشیده می باشد که یکی از محبوب ترینغذاهای ایتالیایی به حساب می آید و  ایرانی ها آن را به روش خودشان طبخ می کنند. اسپاگتی معمولا از سمولینا و یا آرد و آب تشکیل می شود. در ادامه طرز تهیه اسپاگتی ایتالیایی را با دو مدل سس که هر دو نیز خوشمزه می باشند و همین طور تهیه و پخت آن ها در منزل راحت است را به شما آموزش می دهیم و شما طبق سلیقه غذایی که دارید می توانید هر کدام را انتخاب و امتحان کنید.


 


مواد لازم  برای تهیه اسپاگتی ایتالیایی

ماکارونی : یک بسته

 نمک : یک قاشق غذاخوری

 روغن : دو  قاشق غذاخوری

 روغن زیتون : یک قاشق غذاخوری

 سس پستو یا سس گوجه فرنگی : به میزان لازم

 ریحان تازه : دو الی سه شاخه جهت تزیین اسپاگتی

 پنیر پارمزان : یک قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه اسپاگتی ایتالیایی با دو نوع سس پستو و گوجه فرنگی


طرز تهیه اسپاگتی ایتالیایی

قدم اول : در یک قابلمه آب می ریزیم و روی شعله گاز قرار می دهیم تا به جوش بیاید.

قدم دوم : بعد از اینکه آب به جوش آمد نمک و روغن را اضافه می کنیم. (روغن باعث می شود تا رشته های اسپاگتی به هم نچسبند!)

قدم سوم : اسپاگتی را نیز درون آب جوش می ریزیم.

قدم چهارم : هر 2-3 دقیقه یک بار اسپاگتی را هم می زنیم. به این طریق روغن خوب مخلوط می شود و باعث می شود به هم نچسبند.

قدم پنجم : بعد از این که ماکارونی آماده شد، آن را در یک آبکش می ریزیم و کمی صبر میکنیم تا آب اضافی ماکرونی ها خالی شود.

قدم ششم : یک قاشق روغن زیتون به ماکارونی ها میزنیم و آرام آرام هم می زنیم طوری که ماکارونی ها خرد نشوند و نشکنند. بعد ماکارونی را ظرف سرو میریزیم.

قدم هفتم : سپس سس مورد نظر خود را که از قبل آماده کرده ایم را روی ماکارونی میریزیم و پنیر پارمزان را هم اضافه می کنیم.

قدم هفتم : از سبزی های تازه ای که برای تزیین کنار گذاشته بودیم استفاده می کنیم  و اسپاگتی ایتالیایی خوشمزه خود را تزیین می کنیم.

یه غذای جدید 

تاریخچه و خواص حمص

شاید آدم باورش نشود که با ترکیب نخود و ارده می‌شود یک غذا درست کرد؛ ولی واقعیت این است که این اتفاق چند قرن پیش افتاده است. اولین بار در جنگ‌های صلیبی این غذا را برای سربازان مصری درست کرده‌اند و بعدها کم‌کم به سفره‌های غذا راه پیدا کرده است و حالا طرفداران زیادی در سرتاسر دنیا دارد.

حمص به خاطر داشتن نخود و ارده بسیار مقوی است. سرشار از آهن، ویتامین سی، ب۶، فولات و پروتئین و فیبر است و می‌تواند یک صبحانه یا میان‌وعده خوب و سالم برای بچه‌ها باشد. نخود یکی از مواد معجزه‌آسا برای سلامت پوست و مو است.


مرغ پخته


  1. پیاز داغ میگیریم گردو را خرد میکنیم به اندازه دونه های کشمش. بعد گردو و کشمش و زرشک را میشوریم میریزیم تو صافی آبش بره. بعد با پیاز داغ تفت می دهیم نمک و فلفل هم میزنیم. رب انار را اضافه میکنیم همه ی مواد را باهم مخلوط میکنیم در حد 2 دقیقه شعله گاز را کم می می‌کنیم تا رب انار به خورد مواد برود.

     
     
  2. تو همین فاصله دور گردن مرغ را با نخ میدوزیم. گاز را خاموش میکنیم. مواد را داخل شکم مرغ میریزیم. وبا نخ شکم مرغ را میدوزیم

     
     
  3. یه هویج را 4 قسمت میکنیم ته قابلمه میگذاریم مرغ را روی هویجها میگذاریم تا به ته قابلمه نچسبد. یه پیاز کوچیک 4 قسمت میکنیم واطراف مرغ میذاریم کمی هم زرد چوبه میریزیم و 3 لیوان اب میریزیم و کمی نمک. روی شعله کم میگذاریم تا بپزد. ودر اخر که مرغ پخت میگذاریم توی فر وگریلش (سرخش) میکنیم. و با برنج سرو میکنیم.

     
     
پوست مرغ رو بگیرید, داخل شکمش رو خالی کنید و تمیز بشویید. نمک و فلفل و پودر خردل و زعفران رو با روغن مخلوط کنید و دور مرغ و داخل شکم مرغ رو با این مواد مزه دار کنید. برای ۱ ساعت اجازه بدید تا طرز تهیه مرغ حمص با سبزیجات مزه دار بشه.
۲
آلوها رو خیس کنید و بشویید, زرشک رو خیس کنید و بعد از ۵ دقیقه آبکش کنید.
۳
پیاز و سیر رو با هم تفت بدید, وقتی خوب سرخ شدند, سبزی رو اضافه کنید و تفت بدید, حالا آلوها و زرشک و گردو, دانه انار و رب انار رو اضافه کنید و اجازه بدید تا آب مواد کشیده بشه و خوب تفت بخورند. نمک و فلفل و ادویه و زردچوبه اضافه کنید و حرارت رو خاموش کنید.
۴
مرغ رو روی سطح کار بذارید, جوری که ساق مرغ رو به بالا باشه. داخل شکم مرغ رو با این مواد پر کنید. قسمت زیر شکم رو با خلال دندان فیکس کنید که باز نشه و پاهای مرغ رو هم با نخ نسوز ببندید تا موقع پخت باز نشه!
۵
فویل آلومینیم رو چرب کنید, مرغ شکم پر رو روی اون بذارید و خوب ببندید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ سانتی گراد به مدت ۲ ساعت بذارید بپزه.
۶
توی این مدت ۲ تا ۳ بار, مرغ رو از فر در بیارید و روی اون مخلوط کره آب شده و زعفران بمالید و دوباره فویل رو ببندید و توی فر بذارید.
۷
بعد از ۲ ساعت, فویل رو باز کنید و گریل رو روشن کنید و دوباره در فر بذارید تا مرغ برشته بشه!

اشپزی

آشپزی کردن ساده است ولی حرفه‌ای بودن در هیچ حوزه‌ای حتی آشپزی خیلی ساده نیست. همیشه باید بیشتر و بیشتر یاد گرفت. برای یاد گرفتن لازم نیست حتما کلاس آشپزی بروید. کافی است از اطلاعات و تجربه آشپز‌های حرفه‌ای استفاده کنید. در ادامه برخی ترفد‌های مهم در آشپزی را به شما می‌گوییم که باعث می‌شود حرفه‌ای تر باشید،  در آشپز خانه هاتون سالم‌تر آشپزی کنید  و از لحظه‌های حضورتان در آشپزخانه بیشتر استفاده کنید.بدنسازی بر ساخت عضلات از طریق وزنه زدن و تغذیه صحیح تمرکز دارد. حتی اگر شما برای تفریح ورزش می کنید و یا نه برای مسابقات بدنسازی می کنید ، بهتر است بدانید که بدن سازی یک سبک زندگی و لایف استایل است و شامل هر زمانی می شود که شما در باشگاه و یا در بیرون از آن می گذرانید. برای اینکه بهترین نتیجه را از ورزشی که انجام می دهید دریافت کنید باید روی رژیم جدول غذایی هفتگی تان تمرکز نمایید زیرا خوردن غذاهای اشتباه ممکن است به اهداف بدنسازی شما آسیب وارد کند.

بنابراین شما همیشه باید بدانید که از چه خوراکی هایی باید اجتناب کنید و چه خوراکی هایی برای ساخت عضلات تان و کاستن چربی هایتان مناسب است. در این مقاله از هفت گنج با ما باشید تا توضیح دهیم که چه چیزی بخورید و از خوردن چه چیزهایی اجتناب نمایید و همچنین یک منوی هفتگی بصورت مثالی به شما ارائه خواهیم داد.غذا‌های ایرانی جزو غذا‌هایی محسوب می‌شود که اکثر افراد در هر کجای این کره خاکی تمایل دارند تا حتی یک بار هم که شده یکی از آن‌ها را تست کند و مزه اش را بچشند؛ البته از حق نگذریم که این غذا‌های سنتی خوشمزه در هر نقطه از ایران طعم و مزه خاص خودش را به یدک می‌کشد و شما نمی‌توانید مزه‌ای تکراری در آن‌ها پیدا کنید.

سر آشپز بودن خیلی کیف داره سر آشپز ها آدم های فوق العاده هنرمند و با دقتی هستند 

چند روز پیش ۲۱۲ مورد از غذاهای جدید را به شما معرفی کردیم و حالا نوبت به ۲۱۲ غذای دیگر رسیده است، پس پیشنهاد می‌کنیم با باشگاه خبرنگاران جوان همراه باشید.

انواع لیمو

تنها یک عدد لیمو حاوی بیش از 100 درصد نیاز روزانه فرد به ویتامین C است و به افزایش سطح کلسترول خوب HDL و تقویت استخوان ها کمک می کند. فلاونوئیدهای مرکبات که در انواع لیمو یافت می شود، مانع از رشد سلول های سرطانی است و باعث می شوند که این میوه به صورت یک ضد التهاب عمل می کند.

بروکلی

یک ساقه متوسط بروکلی حاوی بیش از 100 درصد نیاز روزانه انسان به ویتامین k و تقریبا 200درصد دوز روزانه توصیه شده ویتامین سی است که هر دو این دو این ویتامین ها از مواد مغذی ضروری برای استخوان سازی محسوب می شوند. مصرف این مقدار بروکلی به دفع سرطان های متعدد نیز کمک می کند.

شکلات تلخ

پودر کاکائو غنی از فلاونوئیدها و آنتی اکسیدانی است که کلسترول بد را کاهش و سطح کلسترول خوب را افزایش می دهد.

سیب زمینی

یک سیب زمینی قرمز حاوی 66 میکروگرم فولات سازنده سلول است که میزان آن تقریبا به اندازه یک فنجان اسفناج یا کلم بروکلی است. یک سیب زمینی شیرین نیز تقریبا حاوی هشت برابر نیاز روزانه انسان به ویتامین A است که برای مبارزه با سرطان و تقویت سیستم ایمنی بدن لازم است.

ماهی سالمون

ماهی سالمون منبع بزرگی از اسیدهای چرب امگا 3 است که با کاهش خطر ابتلا به افسردگی، بیماری قلبی و سرطان ارتباط دارد.

یک وعده سه انسی (85.04 گرم) سالمون حاوی تقریبا 50 درصد از دوز روزانه انسان به نیاسین است که از ابتلا به بیماری آلزایمر و کاهش حافظه پیشگیری می کند.


گردو

گردو در میان همه آجیل ها حاوی بیشترین میزان اسیدهای چرب امگا 3 است که به کاهش کلسترول کمک می کند.

نشان داده شده است که امگا 3 باعث بهبود وضعیت روانی و مبارزه با سرطان می شود.

آووکادو

آووکادو مملو از چربی های سالم است و در یک مطالعه ثابت شده است که کلسترول را تا حدود 22 درصد کاهش می دهد.

یک عدد آووکادو بیش از 40 درصد نیاز روزانه انسان به فولات را تامین می کند که می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد.

رژیم

رژیم غذایی سالم

رژیم غذایی سالم، رژیمی است که به حفظ و بهبود سلامت عمومی بدن کمک می‌کند. جدول غذایی هفتگی  سالم مواد مغذی لازم، مایعات کافی، آمینو اسید و اسیدهای چرب لازم، ویتامین‌ها و مواد معدنی کافی و همچنین کالری لازم را برای بدن فراهم آورد. رژیم غذایی سالم نیازهای اساسی بدن را بدون اینکه شما را دچار اضافه وزن و بیماری کند، برای شما فراهم می‌کند. همچنین رژیم غذایی سالم به همراه ورزش می‌تواند خطر ابتلا به بیماریهایی از جمله چاقی، بیماریهای قلبی، دیابت نوع ۲، فشارخون بالا و سرطان را در شما کاهش دهد.[۳]


رژیم غذایی گیاهی

در این رژیم غذایی کلیه محصولات حیوانی از برنامه غذایی حذف و مواد و منابع گیاهی جایگزین آن‌ها می‌شوند. سطح کلسترول پایین و فشار خون نرمال، عدم ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، چاقی و دیابت در نتیجه پیروی از دستورهای غذایی گیاهی برنامه‌ریزی شده می‌باشد.


رژیم لاغری

این روش تغذیه برای سلامتی افراد چاق لازم و حیاتی است ولی می‌تواند برای افراد معمولی خطرناک باشد. اینکه چه کسی باید رژیم لاغری بگیرد را پزشک یا متخصص تغذیه مشخص می‌کند.


پس از مرگ چند دختر جوان مانکن بر اثر سوء تغذیه، اعتراض‌های اجتماعی، به خصوص از جانب فعالان حوزهٔ زنان، به وضعیت زندگی این افراد و تأثیر نامطلوب آن‌ها بر جامعه شدت گرفته‌است و کارزار (کمپین) ضدلاغری تشکیل شده‌است. در برخی از کشورهای اروپایی نیز قوانینی تصویب شده‌است تا مانکن‌ها مجبور به داشتن مدرک پزشکی باشند.


پیروی از رژیم لاغری صرفاً حذف مواد غذایی نیست. رژیم غذایی صحیح برنامه ای است که تمامی گروه‌های غذایی را داشته باشد و بدن دچار آسیب نشود. اصل مهم در رعایت رژیم لاغری آهسته و پیوسته بودن آن است. این کار باعث می‌شود تا به مرور زمان بدن به سبک جدید عادت کند و با کاهش وزن تدریجی به بدن فشار وارد نشود و عوارضی همچون ریزش مو و افتادگی پوست اتفاق نیفتد.[۴]

در رژیم میتونید از بعضی از  دسرها خوشمز ایتالیایی هم استفاده کنید .

در یک رژیم لاغری صحیح باید موارد زیر را رعایت کرد:


هیچ وعده ای را حذف نکنید

در ابتدا شاید جالب به نظر برسد که یک وعده را حذف کنید، اما این کار درست نیست زیرا موجب می‌شود احساس گرسنگی زیادی داشته باشید و در خوردن زیاده روی کنید. زیرا هنگام گرسنگی می‌خواهید بیشتر غذا بخورید و همه چیز خوشمزه و لذیذ به نظر می‌رسد. همچنین خوردن میان‌وعده مقوی باعث می‌شود تا برای وعده‌های غذایی احساس گرسنگی زیادی نداشته باشید و قند خونتان در حالت پایدار بماند. سعی کنید در میان‌وعده‌ها بیشتر از ۲۰۰ کالری مصرف نکنید.


کربوهیدرات را حذف نکنید

حذف کربوهیدرات نمی‌تواند خیلی مؤثر باشد. شاید در ابتدا به کاهش وزن کمک کند اما ثابت نخواهد بود. سعی کنید به جای حذف کربوهیدرات، از انواع تصفیه نشده و کامل استفاده کنید مانند برنج قهوه ای و نان سبوس دار. این ترکیبات فیبر زیادی دارند و باعث می‌شود به مدت طولانی احساس سیری داشته باشید.

 

ادامه مطلب ...