اشپزی جذاب وهیجان انگیز


ماهنامهٔ هنر آشپزی جدید عنوان مجله‌ای است که به هنر آشپزی می‌پردازد. به گفتهٔ وب‌گاه این نشریه، ماهنامهٔ هنر آشپزی نخستین ماهنامهٔ تخصصی آشپزی و شیرینی پزی در ایران است

مجوز مجله هنر آشپزی در سوم آبان ۱۳۸۲ خورشیدی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد صادر شده‌است. نخستین شماره این نشریه در شهریور ۱۳۸۳ منتشر شد. از آن پس هر ماه غیر از فروردین ۱۳۸۴ هر ماه یک شماره از آن منتشر شده‌است.

نخستین سردبیر این نشریه مطهره سیاح بود. پس از آن رزینا شمس برای چندین سال سردبیر آن بوده‌است. در حال حاضر زیر نظر شورای سردبیری اداره می‌شود. مدیر عامل این نشریه ناصر زحمتکش و مدیر مسئول آن محمدولی مفیدی هستند.

از تعداد بسیار زیادی از آشپزها و قنادهای سرشناس ایران در این نشریه مطالب آموزشی درج شده‌است. به تعبیری این نشریه نخستین نشریه آشپزی و قنادی ایران می‌باشد. تاکنون بیش از ۵۰۰۰ مقاله آموزشی در آن منتشر شده‌است. ضمنا این نشریه دارای تالار گفتگوی اینترنتی می‌باشد.

تاریخچه

در تاریخ افسانه‌ای ایران آمده‌است که پختن غذا و خوردنی از دوران پادشاهی ضحاک آغاز شد. پیش از آن دیوها به این هنر آشنایی داشتند و انواع آش‌ها و اباهای خوش و خوردنی‌های لذیذ را می‌پختند. از میان نوشته‌هایی که از زبان پهلوی در دست است در رساله دلکش خسرو کواتان و ریتک (خسرو و ریدگ) نکاتی دربارهٔ خورش‌ها و خوردنی‌ها و شیوهٔ بکار بردن و چگونگی آن‌ها در دوره ساسانی به دست می‌آید که در تنظیم تاریخ آشپزی در ایران مآخذ معتبر است. نام بسیاری از طعام‌های ایرانی و اصطلاحات طباخی که معرب کرده شده‌است در کتاب‌های زبان عربی دیده می‌شود. در زبان عربی کتاب‌های چندی در زمینهٔ آشپزی وجود دارد که با پخت‌وپز ایرانیان بی ارتباط نیست چه از حیث اصطلاح و واژه میان این دو دسته شباهت‌هایی دیده می‌شود. این امر احتمالاً به این سبب بوده‌است که در دستگاه‌های دیوانی و اداری خلفای عباسی تعداد زیادی از ایرانیان دخیل بودند و طبعاً آداب و عادات آنان در زندگی اعراب نفوذ کرده، از جمله روش آشپزی ایران در زمان عباسیان مورد توجه قرار گرفته‌است. در زبان فارسی ۴ کتاب مستقل در آشپزی شناخته شده‌است که عبارتند از:


کارنامه در باب طباخی و صنعت آن تألیف حاجی محمدعلی بلورچی بغدادی از عصر شاه اسماعیل

مادةالحیوة از نورالله آشپز شاه عباس

«نسخه شاه جهانی» این کتاب در دوران پادشاهی شاه جهان (۱۰۲۷–۱۰۶۸) از پادشاهان مغولی هند تألیف شده‌است.

«کارنامه» تألیف نادر میرزا نویسندهٔ کتاب تاریخ تبریز است که در عصر قاجار نوشته شده‌است.[۱]

انواع غذاهای ایرانی

همهٔ غذاها بر اساس شاخصه‌هایی همچون نوع مصرف، روش پخت‌وپز، گوناگونی مواد اولیه مورد استفاده یا منطقه‌ای که آن غذا (پزا) رایج و شناخته شده‌است؛ تقسیم‌بندی می‌شوند. از مهم‌ترین غذاهای ایرانی می‌توان به آبگوشت، قورمه سبزی و کباب‌های ایرانی اشاره کرد.


ارتباط آشپزی ایرانی با دیگر شیوه‌های آشپزی

طرز آشپزی ایرانی با شیوهٔ آشپزی کشورهای افغانستان، تاجیکستان، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، عراق و ترکیه همانند است.


ارده عسل، یک صبحانه ایرانی

ارده عسل، یک صبحانه ایرانی

صبحانه ایرانی

صبحانه از جمله غذاهای اصلی در فرهنگ ایرانی است. عدسی، هلیم وکله پاچه از مهم‌ترین غذاهای مخصوص صبحانه می‌باشد که در ایران طرفدار زیادی دارد و در ایام تعطیل مردم ترجیح می‌دهند از آن‌ها استفاده کنند، ترکیب مناسبی از غلات (گندم) و حبوبات (عدس) و همچنین گوشت سفید (موجود در هلیم (هلیم) که معمولاً گوشت بوقلمون است) به اضافه مقادیری روغن خوراکی است. هلیم در فصول سرد بسیار مورد استقبال قرار می‌گیرد. شما غذای مختلفی را می توانید با بادمجان بپزید و  ازخوردن آن در کنار خانواده تان لذت ببرید .مانند کشک با بادمجان و خورشت  بادمجان و.....

برنامه غذایی یکی  از مهم ترین تصمیم های یه خانواده درباره غذای هفتگی آنها است پس بهتره همه افراد خانواده در این تصمیم گیری سهیم باشید و انتخابی داشته باشند .

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.